Receptes / Konservējumi
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2021/08/shutterstock_252365080.jpg)
Foto: SHUTTERSTOCK
Ķiploki olīveļļā 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- notīrīti ķiploki – 500 g
- ābolu etiķis – 500 ml
- olīveļļa – 200 ml
- timiāns – 1 ēdamkarote
- lauru lapas – 2
- cukurs – 1 tējkarote
- sāls – 1 tējkarote
Pagatavošana
- Pannā ielej ābolu etiķi, pieber sāli, cukuru un notīrītus, daiviņās sadalītus ķiplokus. Strauji uzvāra, tad liesmu samazina līdz vidējai un pavāra vēl 3 minūtes, lai ķiploki ir nedaudz mīksti, bet neizjūk. Nokāš caurdurī.
- Ķiploku daiviņas nosusina uz papīra dvieļa. Pilda tīrās, izkarsētās burciņās kopā ar garšvielām. Uzlej olīveļļu. Var glabāt ledusskapī 2–3 mēnešus.
Ābolu etiķi pēc tam var izlietot mērcēm.