Receptes / Konservējumi

Foto: SHUTTERSTOCK

Ķiploki olīveļļā 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • notīrīti ķiploki – 500 g
  • ābolu etiķis – 500 ml
  • olīveļļa – 200 ml
  • timiāns – 1 ēdamkarote
  • lauru lapas – 2
  • cukurs – 1 tējkarote
  • sāls – 1 tējkarote

Pagatavošana

  1. Pannā ielej ābolu etiķi, pieber sāli, cukuru un notīrītus, daiviņās sadalītus ķiplokus. Strauji uzvāra, tad liesmu samazina līdz vidējai un pavāra vēl 3 minūtes, lai ķiploki ir nedaudz mīksti, bet neizjūk. Nokāš caurdurī.
  2. Ķiploku daiviņas nosusina uz papīra dvieļa. Pilda tīrās, izkarsētās burciņās kopā ar garšvielām. Uzlej olīveļļu. Var glabāt ledusskapī 2–3 mēnešus.

Ābolu etiķi pēc tam var izlietot mērcēm.

SAISTĪTĀS RECEPTES