Receptes

Foto: STEPAN KAMENEV2017/Shutterstock

Kabači tomātu sulā bez pasterizēšanas 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • kabači – 3 kg
  • tomātu pasta – 150 g
  • saldā paprika – 1–2 gab.
  • čili – 1 gab.
  • ūdens – 1 l
  • cukurs – 1 glāze
  • sāls – 1 ēdamkarote
  • 9% galda etiķis – 100 ml
  • augu eļļa – 3 ēdamkarotes
  • ķiploks – 1 daiviņa
  • zaļumi (dilles, pētersīļi) – saišķītis
  • smaržīgie pipari
  • malti melnie pipari – 1–2 tējkarotes

Pagatavošana

  1. Nomazgātus kabačus sagriež aptuveni 10 mm biezās ripiņās. Paprikai izņem sēklotni, sagriež salmiņos.
  2. Ūdenim pievieno sāli, cukuru, eļļu, etiķi, tomātu pastu un uzvāra. Tad pievieno garšvielas, kabačus, papriku un zem vāka uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
  3. Pēc tam pieliek sagrieztu ķiploku, zaļumus un vēl vāra 3–5 minūtes. Pilda izkarsētās burkās un aizvāko.
SAISTĪTĀS RECEPTES