Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Krāsainie salāti 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 1 mazā konservētās kukurūzas kārbiņa
  • 1 mazā sarkano pupiņu kārbiņa
  • salātu galviņa
  • sarkanais sīpols
  • dzeltenā paprika
  • sarkanā paprika
  • 3 ēdamkarotes vīnogu etiķa
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Sīpolu sagriež plānās ripiņās. Etiķi sajauc ar sojas mērci un pārlej sīpoliem.
  2. Paprikām izņem sēklotni un sagriež smalkās strēmelēs, pievieno sīpoliem.
  3. Konservēto kukurūzu notecina sietiņā un pieliek sīpoliem un paprikai. Pupiņas liek caurdurī un noskalo ar aukstu ūdeni. Kad šķidrums pilnībā notecējis, pupiņas liek bļodā pie dārzeņiem. Pielej olīveļļu un samaisa.
  4. Saplucina salātu lapas. Uz tām liek dārzeņus, kas sajaukti ar mērci.
SAISTĪTĀS RECEPTES