Receptes / Salāti
            Foto: Richard Semik/SHUTTERSTOCK
    Tunča un kartupeļu salāti 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- ledussalāti vai romiešu salāti 180 g (kārbiņa) konservēta tunča
 - mazie kartupelīši ar mizu
 - puse garā svaigā gurķa vai 2 mazie gurķīši
 - 1 sarkanais sīpols
 - 8 paipalu olas
 - pusēdamkarote kaperu
 - timiāns
 
Mērcei:
- Dižonas sinepes ar graudiem
 - saulē kaltēti tomāti
 - olīvas
 - olīveļļa
 - citrona sula
 - sāls, pipari
 
Pagatavošana
- Kartupelīšus ar visu mizu cep cepeškrāsnī, iepriekš uzkaisot sāli, piparus, timiānu un uzslakot eļļu.
 - Gurķus rūpīgi nomazgā, nogriež galus un ar kartupeļu mizojamo sagriež plānās strēmelēs. Sīpolu sagriež plānās ripiņās.
 - Novāra paipalu olas.
 - Salātu sastāvdaļas kārto traukā: vispirms liek ledussalātus un ceptos kartupelīšus, tad pievieno gurķus, sīpolus, tunci un kaperus. Pārlej mērci.
 
Ja grib ideāli vārītas paipalu olas, tās liek karstā ūdenī, vāra 2 minūtes 45 sekundes, pēc tam patur aukstā ūdenī.