Receptes / Saldie ēdieni


Citronu mafini.
Citronu mafini.
Foto: Shutterstock

Citronu mafini 0

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 citrons
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze skābā krējuma
  • ⅔ glāzes cukura
  • 2 olas
  • pusglāze augu eļļas
  • pusglāze pūdercukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • pustējkarote vanilīna
  • pustējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Bļodā sakuļ olas, pakāpeniski pievienojot cukuru un vanilīnu. Pēc tam pielej eļļu.
  2. Citā bļodā cītīgi samaisa miltus, sāli, cepamo pulveri. Pievieno uz smalkas rīves sarīvētu citrona miziņu. Krējumu pieliek olu masai. Abus maisījumus savieno, samaisa.
  3. Mazajās formiņās, kas pirms tam ietaukotas ar eļļu, liek mīklu, bet ne līdz pašai augšai, jo cepoties mafini pacelsies. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes. Kad mafini mazliet atdzisuši, pārkaisa ar pūdercukuru.
SAISTĪTĀS RECEPTES