Receptes / Saldie ēdieni

Neparastās apaļās piparkūkas 0

Neparastās, apaļās piparkūkas, jo apaļi cepumi jāēd, lai ir daudz saules, bet piparkūkas – lai netrūkst mīlestības.

Izmēģini uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones un “Elvi” “Neparasto apaļo piparkūku recepti”!

Aptuvenais gatavošanas laiks – tikai 30 minūtes!

Sastāvdaļas

  • sviests istabas temperatūrā – 110 g
  • brūnais cukurs – 200 g
  • tumšais cukurniedru sīrups – 50 g
  • ola – 1 gab.
  • malts kanēlis – 1 tējk.
  • sāls – 1/2 tējk.
  • malts muskatrieksts – 1/2 tējk.
  • malts ingvers – 1 tējk.
  • kviešu milti – 230 g
  • soda – 2/3 tējk.

Pagatavošana

  1. Saputo sviestu ar brūno cukuru – jāputo aptuveni 5-6 minūtes, kamēr izveidojas gaisīga masa. Pievieno tai cukurniedru sīrupu un olu, samaisi.
  2. Atsevišķā bļodā samaisi visas pārējās sastāvdaļas. Sajauca abas masas kopā, bet vairs neputo. Veido no masas vienāda izmēra bumbiņas (tam var izmantot karoti).
  3. Kārto bumbiņas uz cepampaplātes, kas izklāta ar cepampapīru, ievērojot vismaz 2 cm atstarpi viena no otras, jo cepšanas laikā mīkla kusīs.
  4. Cep 180 grādos aptuveni 10-14 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini brūni.
  5. Nepārcep – iekšā cepumiem jāpaliek nedaudz mīkstiem, bet no malām – kraukšķīgiem. Atdzesē un rotā ar kausētu šokolādi vai glazūru.
SAISTĪTĀS RECEPTES