Receptes

Foto: Ilze Pētersone

Griķu vafeles 0

Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Šī recepte aizgūta no Lindas Tellgrenas bloga “Lindas virtuve”, kas “Mājas Viesī” jau bija ciemā 2021. gada janvārī. Šoreiz vafeles top ar cukuru, taču autore iesaka pamēģināt arī sāļo versiju.

Ja ir vēlēšanās, apmēram trešdaļu griķu miltu varot aizstāt ar pilngraudu kviešu, auzu vai citiem miltiem. Griķu vafeles būs tumšākas nekā no kviešu miltiem ceptās.

Sastāvdaļas

  • 225 g griķu miltu
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. cepamās sodas
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1 ēdamk. cukura
  • 300 ml paniņu vai kefīra
  • 60 ml eļļas ar neitrālu garšu, piemēram, vīnogu kauliņu
  • 5 olas

Pagatavošana

  1. Sajauc bļodā miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru. Citā bļodā sakuļ paniņas vai kefīru ar eļļu un olām.
  2. Apvieno bļodu saturu un maisa, līdz izveidojas pankūku mīklai līdzīga masa. Lai griķu milti uzbriestu, ļauj mīklai pastāvēt 20 līdz 30 min. Uzkarsē vafeļu pannu un ar kausiņu ielej mīklu. Cep zeltaini brūnas.
  3. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu un svaigām ogām vai vienkārši pārkaisītas ar pūdercukuru. Savukārt ar sāļajām vafelēm kopā labi garšos bez čaumalas vārīta ola, vēršacs, skābais krējums vai jogurts, siers u. c.
SAISTĪTĀS RECEPTES