Receptes

Foto: Liv Friis-Larsen/SHUTTERSTOCK

Mango un garneļu salāti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 1 mango
  • 250 g garneļu
  • 100 g šampinjonu
  • salātu maisījums
  • olīveļļa cepšanai
  • sāls, pipari

Mērcei:

  • 1 laims
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote sinepju
  • pustējkarote medus

Pagatavošana

  1. Salātus liek traukā. Mango sagriež kubiņos un pievieno salātiem. Ja nav pieejams svaigs, var izmantot konservētu mango (tad salātiem pievieno arī nedaudz sīrupa).
  2. Šampinjonus sagriež, uzber nedaudz sāls un piparu un apcep uz pannas olīveļļā. Tad apcep arī garneles, kam uzbārstīti pipari un sāls. Garneles un sēnes pievieno salātiem un sajauc.
  3. Pagatavo mērci – izspiež laima sulu, pievieno medu, sinepes un olīveļļu. Pārlej salātiem, un – tie ir gatavi.

Garneļu vietā salātiem var pievienot vistas gaļu vai sieru.

SAISTĪTĀS RECEPTES