Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK

Rukola ar apelsīnu mērci 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 150 g rukolas
  • 8 ķirštomātiņi
  • 40 g Parmas siera
  • 30 g ciedru riekstu (vai saulespuķu sēkliņu)

Mērcei:

  • 200 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, maltie melnie pipari

Pagatavošana

  1. Uz pannas apgrauzdē ciedru riekstus, līdz tie zeltaini. Tomātiņus pārgriež uz pusēm. Rukolu nomazgā un nosusina. Ja lapas lielas, tās var saplucināt. Sarīvē Parmas (vai kādu citu cieto) sieru.
  2. Pagatavo mērci: apelsīnu sulu ielej katliņā un vāra, kamēr paliek puse no sākotnējā tilpuma. Tad pārlej bļodiņā, pieber sāli un piparus, kuļ ar putojamo slotiņu, lēnām lejot klāt olīveļļu.
  3. Mērcē lēni iecilā rukolu, uzber salātiem sagrieztos ķirštomātiņus un pārkaisa sieru un riekstus.
SAISTĪTĀS RECEPTES