Receptes

salatiarceptusieru

Lapu salāti ar ceptu Kamambēras sieru 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 100 g sarkanlapu salātu
  • 100 g ledussalātu (vai citu zaļu salātu)
  • 1 bumbieris
  • 250 g kamambēras siera
  • Milti panēšanai
  • Mērcei: 6 ēdamkarotes olīveļļas (mērcei un cepšanai)
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1–2 tējkarotes sinepju
  • Svaiga timiāna zariņš
  • Malti melnie pipari
  • Sāls
  • Cukurs

    Pagatavošana

    1. Katru siera ritulīti sagriež 4 daļās, apviļā miltos un sakarsētā eļļā apcep no visām pusēm. Bumbieri sagriež plānās šķēlītēs. Salātus saplucina.
    2. Mērcei timiāna lapiņas sajauc ar 3 ēdamkarotēm olīveļļas, etiķi un sinepēm, pievieno sāli, piparus un cukuru.
    3. Saplucinātās salātlapas un bumbiera šķēlītes liek salātu traukā un pārlej ar sagatavoto mērci. Virsū kārto apceptos siera gabaliņus.
      SAISTĪTĀS RECEPTES