Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Salāti ar šķiņķi un jaunajiem kartupelīšiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1,4 kg jauno kartupeļu
  • 150 g žāvēta šķiņķa (plāni sagriezta)
  • Neliels sarkanais sīpols
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 250 ml augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • 2 tējkarotes ķimeņu
  • Saišķis pētersīļu

    Pagatavošana

    1. Kartupeļus notīra un izvāra. Sīpolu nomizo un sīki sagriež, sajauc ar etiķi, krējumu un sinepēm.
    2. Pieber ķimenes un sāli. Pēc tam, maisījumu kuļot, pakāpeniski pielej eļļu. Kad mērce sāk sabiezēt, pēc garšas vēl pieber sāli.
    3. Kartupeļus sagriež plānās sķēlītēs un lielā traukā, rūpīgi samaisa ar mērci.
    4. Šķiņķi sagriež strēmelītēs, samaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem un pievieno salātiem. Visu samaisa.

      SAISTĪTĀS RECEPTES