Receptes

Foto: Bitt24/SHUTTERSTOCK

Pastas salāti ar garnelēm 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 150 g makaronu Penne Rigate
  • 200 g vārītu (noskalotu) turku zirņu
  • 200 g garneļu
  • 150 g ķirštomātu
  • 100 g olīvu bez kauliņiem (pēc izvēles)
  • puse dzeltenās paprikas
  • puse svaiga garā gurķa
  • puse sarkanā sīpola
  • dilles vai citi zaļumi

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 tējkarote franču sinepju
  • zaļumi pēc izvēles
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Izvāra makaronus pēc norādes uz iepakojuma. Nokāš, noskalo aukstā ūdenī un liek lielā bļodā.
  2. Ķirštomātus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Sagriež sīkāk svaigo gurķi. Olīvas pārgriež uz pusēm. Sīpolu sīki sagriež. Visas šīs sastāvdaļas pievieno makaroniem.
  3. Atsevišķā bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un pārlej makaronu salātiem.

Salātus var baudīt uzreiz vai uzglabāt ledusskapī, lai pasniegtu vēlāk.

SAISTĪTĀS RECEPTES