Receptes / Mērcītes

Foto: SHUTTERSTOCK

Pikantā sojas mērce 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 125 ml sojas mērces
  • 60 ml (4 ēdamkarotes) baltvīna etiķa
  • 60 ml (4 ēdamkarotes) zemesriekstu eļļas
  • 2 tējkarotes cukura
  • 2 čili pākstis
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 cm ingvera saknes
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Ingvera sakni nomizo un sasmalcina. Čili izņem sēklas, smalki sagriež. Ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina.
  2. Traukā sakuļ etiķi ar cukuru un pipariem. Pievieno sojas mērci un garšaugus.
  3. Putojot maisījumu, pakāpeniski pielej zemesriekstu eļļu. Kuļ tik ilgi, kamēr mērce viegli sabiezē. Pēc garšas pieber sāli.

Var pievienot arī sezama eļļu, kas mērcei piešķirs riekstu garšu.

SAISTĪTĀS RECEPTES