Receptes

Arhīva foto

Pilngraudu spageti ar biešu mērci 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 140 g Dobeles dzirnavnieka pilngraudu spageti
  • 1 liela galda biete
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • ¼ glāzes Indijas riekstu
  • pusglāze ūdens
  • pustējkarote Dižonas sinepju
  • ¼ tējkarotes sāls
  • liela šķipsna piparu
  • rozmarīna zariņš
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Indijas riekstiem uzlej karstu ūdeni un tos mērcē 20 minūtes. Bieti nomizo, sagriež aptuveni 5 mm biezās šķēlītēs, apslaka ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 180 grādos 20–25 minūtes, līdz mīkstas.
  2. Uz pannas uzkarsētā olīveļļā liek cepties sasmalcinātu sīpolu, pēc brīža pievieno sasmalcinātu ķiploku un cep, līdz ķiploks kļūst aromātisks, bet sīpoli – caurspīdīgi.
  3. Nokāš iemērktos Indijas riekstus, liek blenderī, pievieno ceptos sīpolus, ķiplokus, bietes, Dižonas sinepes, sāli, piparus un ūdeni. Sablendē, līdz iegūta krēmīga konsistence.
  4. Pagatavo pilngraudu spageti pēc norādījumiem uz iepakojuma. Gatavajā pastā iemaisa krēmīgo biešu mērci. Pasniedzot dekorē ar svaiga rozmarīna zariņu.
SAISTĪTĀS RECEPTES