Receptes / Pamatēdieni

Arhīva foto

Pasta ar ziedkāpostu un turku zirņiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 140 g Dobeles dzirnavnieka pastas Penne rigate

Mērcei:

  • 300 g ziedkāposta
  • 1 glāze mandeļu vai auzu piena
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • pustējkarote sāls
  • šķipsna melno piparu
  • olīveļļa cepšanai

Kraukšķīgajiem turku zirņiem:

  • pusglāze konservētu turku zirņu
  • 1 tējkarote kaltētu diļļu
  • pusēdamkarote eļļas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Turku zirņus rūpīgi noskalo un nosusina. Bļodā tos samaisa ar eļļu, sāli un pipariem. Izkārto uz cepamās plāts tā, lai zirņi nepārklājas, un cep cepeškrāsnī 180 °C 20–25 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Kad gatavi, izņem no cepeškrāsns, pievieno kaltētas dilles un ļauj atdzist.
  2. Katlā uzkarsē nedaudz eļļas un liek cepties sakapātus ķiplokus. Pēc pāris minūtēm pievieno glāzi augu piena, sāli, piparus un gabaliņos sagrieztu ziedkāpostu. Katliņam uzliek vāku un ziedkāpostus sautē 10 minūtes, līdz tie mīksti. Tad pievieno citrona sulu un visu sablendē, līdz mērce kļuvusi vienmērīgi krēmīga.
  3. Atsevišķā katliņā pagatavo pastu atbilstīgi norādījumiem uz iepakojuma. Mērci iemaisa gatavajā pastā. Pasniedzot pārkaisa kraukšķīgos turku zirņus.
SAISTĪTĀS RECEPTES