Receptes / Pamatēdieni

Foto: pixabay

Gulašs ar skābētiem kāpostiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 400 g cūkas mīkstuma
  • 400 g skābētu kāpostu
  • 3–4 sīpoli
  • 1 neliels sarkanais čili
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes paprikas pulvera
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 500 ml gaļas buljona
  • 100 g skābā krējuma
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež kubiņos. Sīpolus un ķiplokus notīra un sagriež. Pannā izkausē sviestu un apcep gaļu. To ieliek katlā.
  2. Apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno skābētos kāpostus, uzber ķimenes, sāli, piparus un papriku. Visu pievieno gaļai, pārlej buljonu, uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē stundu.
  3. Čili izņem sēklotni un sasmalcina. Pievieno sautējumam un liek atkal vāku, sautē 30 minūtes. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
  4. Pasniedz ar krējumu. Uzkaisa svaigus lociņus.
SAISTĪTĀS RECEPTES