Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Kabaču un gaļas kotletītes 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 1 vidējs kabacis
  • 200 g maltas cūkgaļas
  • 200 g maltas liellopa gaļas
  • 3 tējkarotes ķimeņu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Šķipsna maltu melno piparu
  • Šķipsna sāls
  • Eļļa cepšanai

    Pagatavošana

    1. Kabaci sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves, pieber mazliet sāls, samaisa un dažas minūtes ļauj ievilkties.
    2. Tikmēr otrā bļodā samaisa malto cūkas un liellopa gaļu. Mazliet nospiež lieko kabaču sulu (tikai mazliet!), samaisa ar gaļu, raugoties, lai abas masas ir proporcijā 1:1.
    3. Pieber sev tīkamās garšvielas, piespiež ķiploku un rūpīgi samīca kopā. Veido kotletītes, liek uz pannas un apcep. Ja negribas cept eļļā, kotletītes var likt uz plāts un cept cepeškrāsnī 220 °C.
    4. Kotletītes izdodas ļoti sulīgas, var ēst gan karstas, gan aukstas.
      SAISTĪTĀS RECEPTES