Receptes

Foto: Shutterstock

Olu nūdeles ar garnelēm 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • garneles
  • olu nūdeles
  • paprika
  • cukīni
  • burkāns
  • sīpols
  • ¼ Ķīnas kāposta
  • dažas ķiploka daiviņas
  • ingvers
  • čili saldskābā mērce
  • terijaki mērce
  • sojas mērce
  • olīveļļa
  • sojas eļļa
  • sezama eļļa
  • sezama sēklas
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • citronpipari
  • čili pulveris

Pagatavošana

  1. Garneles ievieto marinādē, ko pagatavo no sāls, maltiem melnajiem pipariem, citronpipariem, sasmalcināta ingvera, sojas mērces un čili saldskābās mērces.
  2. Papriku, cukīni, burkānu, Ķīnas kāpostu sagriež strēmelītēs. Vokpannā uzkarsē olīveļļu, vispirms aprauj 1 ķiploka daiviņu un 3 ingvera ripiņas, tad pievieno sagrieztos dārzeņus, kam uzbārsta sāli un čili pulveri.
  3. Viegli apceptos dārzeņus pabīda uz vokpannas malām, lai tiem pa vidu varētu cept garneles. Kad tas izdarīts, visu pārlej ar sojas un sezama eļļu un samaisa.
  4. Pievieno vārītas olu nūdeles, uzbārsta sezama sēklas un uzslaka terijaki mērci.
SAISTĪTĀS RECEPTES