Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Gardām pusdienām – pildītas kabaču laiviņas 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 4 kabači
  • 8 tomāti
  • 1 paprika
  • 150 g viegli kūstoša siera
  • 50 ml saldā krējuma
  • Pustējkarote sāls
  • 1/3 tējkarotes maltu melno piparu
  • 4 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (dilles, lociņi, pētersīļi)
  • Eļļa dārzeņu apsmidzināšanai

    Pagatavošana

    1. Kabačus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Izņem sēklotni. Katrai pusītei uzbārsta mazliet sāls un piparu, apsmidzina ar eļļu.
    2. Papriku un sieru sagriež kubiņos, tomātus šķēlītēs. Kabaču laiviņās kārto papriku un sieru. Virsū uzliek tomātu šķēlītes un uzlej nedaudz saldā krējuma. Pārkaisa ar zaļumiem un cep 180 °C aptuveni 30 minūtes.
      SAISTĪTĀS RECEPTES