Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock

Ļoti sātīgs un garšīgs: podiņā gatavots sautējums 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkas vai liellopa gaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 1–2 sīpoli
  • 1–2 burkāni
  • 3–4 ķiploka daiviņas
  • 100 ml augu eļļas
  • Sāls ,pipari
  • Lauru lapas un smaržīgie pipari (katrā podiņā pa pārītim)
  • Zaļumi (pēc izvēles)

    Pagatavošana

    1. Gaļu sagriež palielos kubiņos, apcep uz pannas sakarsētā eļļā. Pielej mazliet ūdens, pannai uzliek vāku un sautē kādas 20 minūtes.
    2. Otrā pannā eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, burkānus un kartupeļus. Tad gaļu un izveidojušos buljonu uzlej dārzeņiem, samaisa, pēc garšas pieber sāli, piparus.
    3. Šo maisījumu sadala pa māla (cepšanai piemērotiem ) podiņiem/traukiem. Katrā iemet pa laurlapai un pāris smaržīgajiem pipariem. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 160–170  °C, un sautē 30–40 minūtes.
    4. Pasniedzot bagātīgi pārkaisa smalki sagrieztus zaļumus.
      SAISTĪTĀS RECEPTES