Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Baklažānu rullīši ar fetas sieru 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • Viens vidējs baklažāns
  • 200 g fetas siera
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Burciņa grilētas paprikas marinādē
  • Svaigs rozmarīna zariņš
  • Sāls un pipari

    Pagatavošana

    1. Baklažānu gareniski sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs, uzkaisa sāli un atstāj uz 20 minūtēm, lai izdalās liekais šķidrums.
    2. Izspiež ķiploka daiviņas un pievieno sadrupinātam fetas sieram. Cītīgi apmaisa. Papriku izņem no marinādes, notecina eļļu. 2–3 paprikas sasmalcina un pievieno fetas/ķiploku masai. Gatavo mērci: 2 paprikas liek blenderī (ar visu eļļu), pieber rozmarīna skujiņas, sāli, piparus un sablendē.
    3. Baklažāna šķēles nosusina. Uz tām liek karoti fetas masas un satin rullīšos. Cep uz pannas no visām pusēm. Pasniedz kopā ar mērci.
    4. Garšo arī ar tomātu mērci vai krējumu.
      SAISTĪTĀS RECEPTES