Receptes / Uzkodas

Foto: Viktorija Kožemjakina

Sīpolu gredzeni alus mīklā 0

Autore: Jevgēnija Jansone

Sastāvdaļas

  • 3 lieli sīpoli
  • 150 g kviešu miltu
  • 1/2 tējk. sodas
  • 200 ml alus
  • Rapšu eļļa vārīšanai
  • Sāls, malta paprika, pipari un citas garšvielas

Pagatavošana

  1. Sagriez sīpolus šķērseniski 0,5-0,7 cm biezās šķēlēs (tā, lai veidojas apaļi gredzeni), katru šķēli sadali atsevišķos gredzenos.
  2. Bļodā samaisi miltus, pievieno sodu, sāli, papriku, piparus (var izmantot arī citas garšvielas). Katru sīpola gredzenu apviļā sausā miltu maisījumā un noliec uz šķīvja.
  3. Miltu maisījumam pielej alu un samaisi to līdz viendabīgai konsistencei.
  4. Uzkarsē eļļu (tai jābūt ap 180 C, bet nepārkarsē – eļļai nav jādūmo). Ar dakšiņu vai standziņām katru sīpola gredzenu iemērcē mīklas maisījumā un liec karstā eļļā. Vāra eļļā līdz zeltainai garozai (~1 min).
SAISTĪTĀS RECEPTES