Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Ābolu tarte 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai:

  • 200 g kviešu miltu
  • 110 g sviesta
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 60 ml ūdens

Ābolu masai:

  • āboli
  • 40–50 g sviesta
  • 50 g kalvadosa
  • puscitrona miziņa
  • kanēlis

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu. Ar rokām saberž irdenā masā. Tad pielej ūdeni, samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī.
  2. Gatavo tartes pildījumu: ābolus sagriež kubiņos, liek katliņā, pievieno sviestu, no puscitrona norīvētu miziņu, kanēli un kalvadosu. Uz lēnas uguns sautē aptuveni 30 minūtes.
  3. Tartes formu ieziež ar sviestu. Smilšu mīklu ar pirkstiem vienmērīgi izlīdzina formā, veidojot maliņas līdz pat apmalei. Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C tartes pamatni cep 13–15 minūtes. Atdzesē.
  4. Sagatavoto ābolu masu ieklāj atdzesētā smilšu mīklas tartē, virsu noklāj ar plāni sagrieztām svaigu ābolu šķēlītēm, ko pārlej ar izkausētu sviestu, sajauktu ar cukuru. Tad plānā kārtiņā uzbārsta kanēli.
  5. Tarti vēlreiz liek cepeškrāsnī un cep 180 °C aptuveni 20 minūtes. Pasniedz atdzesētu.
SAISTĪTĀS RECEPTES