Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Plūmju kūka 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg plūmju
  • 250 g balto kviešu miltu
  • 50 g pilngraudu kviešu miltu
  • 65 g brūnā cukura
  • 200 g rikotas
  • 1 ola
  • 90 ml piena
  • 60 ml olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • sviests veidnes ieziešanai

Pagatavošana

  1. Bļodā ber abu veidu miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un visu sajauc. Pievieno viegli sakultu olu, sadrupinātu rikotu (tai jābūt sausai, tāpēc iepriekš jānotecina!), pienu un olīveļļu. Samīca mīklu, saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī. Tikmēr plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
  2. Veidni ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Mīklu izņem no ledusskapja un izlīdzina 1,5 cm biezumā pa visu veidni.
  3. Uz mīklas kārto plūmju pusītes ar griezuma vietu uz leju, tās viegli iespiežot mīklā. Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 30 minūtes, līdz virskārta krāsojas zeltaina.
SAISTĪTĀS RECEPTES