Receptes

Foto: Rojs Puķe

Kūka par godu Latvijai 0

Autors: Rojs Puķe, “Skola & Ģimene”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • mīksts sviests – 100 g
  • svaigais siers – 100 g
  • olas – 2 gab.
  • cukurs – 150 g
  • milti – 150 g
  • cepamais pulveris – pustējkarote
  • vaniļas cukurs
  • avenes vai citas ogas dekoram

Glazūrai:

  • pūdercukurs – 200 g
  • svaigi spiesta citronu sula – apmēram 25 g

Pagatavošana

Ieteicamais cepamformas izmērs – 20×10 cm. Pagatavošanas laiks – 60 minūtes + laiks atdzišanai.

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kūkas formu no iekšpuses iesmērē ar taukvielām.
  2. Lielā bļodā liek sviestu, sieru, olas, cukuru un vaniļas cukuru un visu uzputo, līdz masa kļūst gaisīga. Jāputo apmēram 5 minūtes.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri. Tos pievieno olu–sviesta masai un uzputo visu kopā vēl 1 minūti. Mīklu pārlej sagatavotajā formā. Cep cepeškrāsnī 45–50 minūtes. Lai virsa nepiedegtu, pēdējās 10 minūtes formu var apsegt ar foliju.
  4. Gatavu kūku atdzesē vispirms formā 15 minūtes, pēc tam izņem no formas un atdzesē uz cepeškrāsns restēm.
  5. Glazūrai pūdercukuru samaisa ar citrona sulu. Tad ar glazūru noklāj kūkas virsu. Dekorē ar avenēm vai citām ogām.

Mans padoms: Kūkas mīklai var pievienot riekstus, žāvētus augļus, piem., dzērvenes vai šokolādes gabaliņus.

SAISTĪTĀS RECEPTES