Receptes / Pamatēdieni

Foto: no privātā arhīva

Vienas paplātes pica 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 400 g picas mīklas
  • 300 g mocarellas
  • 190 g Napoletana mērces
  • 65 g mazo rukolas lapu

    Pagatavošana

    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.
    2. Izrullē un ieklāj picas mīklu uz cepampapīra jau pannā, apsedz ar dvielīti un ļauj pastāvēt istabas temperatūrā vismaz 45 minūtes.
    3. Tad apsmērē mīklu ar mērci. Mocarellas sieram nolej sūkalas un to nosusina ar papīra dvieli, lai maksimāli izspiestu mitrumu. Plucina sieru uz picas.
    4. Picas plāti krāsnī novieto uz otrā (no apakšas) plaukta. Cep 7–10 minūtes (katrai cepeškrāsnij laiks gan var atšķirties).
    5. Pasniedzot pārkaisa rukolas lapas.
      SAISTĪTĀS RECEPTES