Receptes / Pamatēdieni
            Foto: SHUTTERSTOCK
    Puravu pīrāgs 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g kviešu miltu
 - 100 g sviesta
 - 1 ola
 - 1 ēdamkarote auksta ūdens
 - pustējkarote jūras sāls
 
Pildījumam:
- 250 g puravu
 - 100 g bekona
 - 150 g pikanta, labi kūstoša siera (piemēram, Čedaras)
 - 150 g saldā krējuma
 - 3 olas
 - 2 ēdamkarotes sviesta
 - malti melnie pipari
 - muskatrieksts
 
Pagatavošana
- Miltiem pieber sāli, pierīvē aukstu sviestu un ar pirkstiem saberž drupatās. Pievieno olu, pielej auksto ūdeni un samīca mīkstā, vijīgā mīklā. Saveļ to bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī.
 - Pannā izkausētā sviestā apcep gabaliņos sagrieztu bekonu, pievieno pusripās sagrieztus puravus. Maisot sautē. Uzber maltus melnos piparus.
 - Atdzesēto mīklu izrullē, ieklāj veidnē (ap Ø 22 cm), kas izklāta ar cepampapīru. Pamatni viegli sadursta ar dakšiņu.
 - Uz mīklas liek pildījumu, pārkaisa ar rupji sarīvētu cieto sieru.
 - Sakuļ olas ar saldo krējumu, sāli, pierīvē muskatriekstu. Pārlej pildījumam un liek cepties 180 °C uz aptuveni 40 minūtēm. Vislabāk pīrāgs garšo silts, taču var ēst arī aukstu.