Receptes / Pamatēdieni
            Foto: Sasaken/SHUTTERSTOCK
    Spageti ar sēnēm un bekonu 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 400 g spageti
 - 400 g šampinjonu
 - 150 g brokastu bekona
 - 200 g saldā krējuma
 - 50 g cietā siera
 - 1 sīpols
 - pusglāze dārzeņu buljona
 - 1 tējkarote miltu
 - olīveļļa
 - pētersīļi
 - sāls, pipari
 
Pagatavošana
- Sīpolu sasmalcina, sēnes un bekona šķēlītes sagriež gabaliņos. Sakarsētā eļļā vispirms apcep sīpolus un bekonu, tad liek klāt sēnes, cep dažas minūtes.
 - Iejauc miltus, maisot pielej saldo krējumu un buljonu, uzvāra un vāra vēl 3–4 minūtes. Pieber sāli un piparus, iemaisa daļu sarīvēta cietā siera.
 - Sālsūdenī izvāra spageti, nokāš, iemaisa sēņu mērcē, pievieno daļu sakapāto pētersīļu. Šķīvjos pārkaisa pārējo sieru un pētersīļus.