Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Cāļu stilbiņi saldsāļā mērcē 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 10 cāļu stilbiņu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 citrons
  • ingvera saknes gabaliņš (1 cm)
  • čili pāksts
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 4 ēdamkarotes graudaino sinepju
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 50 g Vusteršīras mērces
  • malti melnie pipari, sāls
  • saišķis pētersīļu

    Pagatavošana

    1. Medum pievieno sinepes, citrona sulu, piespiež ķiploka daivas un ierīvē ingveru. Čili smalki sakapā. Pielej Vusteršīras mērci un olīveļļu. Samaisa. Pieber piparus un sāli pēc garšas. Mērci pārlej stilbiņiem, kas salikti traukā, un atstāj zem sloga uz stundu.
    2. Stilbiņus pārliek karstumizturīgā cepamtraukā vienā kārtā, pārlej mērci. Liek karstā cepeškrāsnī un cep 200 °C aptuveni 40 minūtes. Stilbiņus pagroza, lai tie vienmērīgi apbrūnētu.
    3. Gatavajam ēdienam pārber svaigi sagrieztus pētersīļus.
      SAISTĪTĀS RECEPTES