Receptes

Foto: Shutterstock

Krāsnī gatavota vistas fileja saldā krējuma mērcītē ar sēnēm 0

Šis ir ļoti garšīgs, aromātisks un sātīgs ēdiens, ko pagatavot ģimenei nedēļas nogalē. Brīnišķīgs, izsmalcināts, gluži kā gatavots labākajā restorānā! Pasniedz kopā ar dārzeņiem un rīsiem vai ar frī kartupeļiem! Labu apetīti!

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja – 4 gab.
  • Sēnes – 300 grami
  • Ķiršu tomātiņi – 6 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Sojas mērce – 30 grami
  • Ķiploks – 5 daiviņas
  • Piparu maisījums – pēc garšas
  • Saldais krējums – 100 ml
  • Citrons – 1 gab.
  • Sviests – 30 grami
  • Augu eļļa – cepšanai
  • Sāls – pēc garšas
  • Dilles, pētersīļi – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistas fileju mazliet izklapē ar gaļas āmuriņu, pēc tam ar asu nazi tajā iegriež garenus iegriezumus un marinē 15 minūtes sojas mērcē, kurai pievienoti mazliet sasmalcināti sīpoli. Pēc brīža pievieno piparus un sāli.
  2. Tikmēr uzkarsē pannu, ielej tajā nedaudz augu eļļas.
  3. Sagriež sīpolu šķēlēs, cep uz pannas līdz tas ir zeltaini brūns.
  4. Turpat pannā pievieno šķēlītēs sagrieztas sēnes (piemēram, šampinjonus). Turpina cept apmēram 7 minūtes uz vidējas uguns.
  5. Pēc tam pannā pievieno uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus un cep 3 minūtes.
  6. Pannā pievieno piparus un sāli, turpat iespiež sulu no viena citrona, pievieno saldo krējumu un sutina 3 minūtes uz lēnas uguns.
  7. Pēc tam pievieno smalki sasmalcinātu ķiploku, sagrieztas dilles, pētersīļus un turpina uz lēnas uguns sutināt vēl minūti.
  8. Pēc tam uz citas pannas uzkarsē sviestu un nedaudz augu eļļas un cep vistas fileju uz vidēja karstuma apmēram 3 minūtes no katras puses.
  9. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  10. Pannā ieklāj cepamo papīru, uz tā izkārto vistas fileju un pārlej ar iepriekš sagatavoto mērci.
  11. Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
SAISTĪTĀS RECEPTES