Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock

Debešķīgi gards kartupeļu sacepums uz “ātro” 0

Ļoti garšīgs kartupeļu sacepums, bet visjaukākais – pagatavot šo ēdienu var jebkurš. Pie tam – ātri! Iesakām! Labu apetīti izsalkušajiem!

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi – 1 kg
  • Cietais siers – 150 grami
  • Olas – 2-3 gab.
  • Ķiploks – 3 daiviņas
  • Majonēze – 3-4 ēdamkarotes
  • Sāls, pipari – pēc garšas
  • Augu eļļa – cepšanai

Pagatavošana

  1. Sagatavo visas sastāvdaļas. Nomazgā un nomizo kartupeļus. Cieto sieru sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Atsevišķā trauciņā sajauc pusi no sarīvētā cietā siera un 1 olu. Visu kārtīgi samaisa.
  3. Bet atlikušo sieru citā trauciņā sajauc ar majonēzi, sasmalcinātu ķiplociņu un vienu vai divām olām (atkarībā no olu izmēra). Visu kārtīgi samaisa.
  4. Pēc tam uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, taču raugies, ka jārīkojas ātri, lai tie nesāktu palikt brūni.
  5. Lielā bļodā sajauc kartupeļus ar masu, ko ieguvi no olām, siera un majonēzes. Visu kārtīgi samaisi, pievieno sāli un piparus.
  6. Cepamtraukā, kas iesmērēts ar eļļu, liec iekšā rīvētos kartupeļus.
  7. Pēc tam pārlej kartupeļu masu ar cietā siera un olas maisījumu.
  8. Liec cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 40 minūtes vai mazliet ilgāk.
SAISTĪTĀS RECEPTES