Receptes / Pamatēdieni

Publicitātes foto

Gaisīgas pankūkas ar sāļajām piedevām 0

Viens no slavenākajiem brokastu ēdieniem ir pankūkas – plānās, rauga, biezpiena, amerikāņu u.c. Ir tik daudz veidu, kā dienu iesākt garšīgi! Barbora.lv arī pievienojas lieliska rīta iesākumam –  gan, piedāvājot iegādāties dažādu veidu pankūkas, gan daloties ar ēdienu blogeres Kristīnes Kuļešovas  praktiskiem padomiem šī  ēdiena pagatavošanā.  

Pankūkas tiek celtas galdā jau kopš mūsu ēras pirmā gadsimta, kad tās sākotnēji dēvēja par Alita Dolcia jeb tulkojumā no latīņu valodas -“cits saldums”. Lai gan ēdienam ir sena vēsture, pamata sastāvdaļas laika gaitā nav mainījušās – piens, milti, olas un garšvielas. Tas viss padara šo par viegli pagatavojamu un daudzveidīgu ēdienu ikvienam gardēdim.

Katram no mums ir sava mīļākā pankūku recepte un piedeva, bez kuras pankūku ēšanu nevaram iedomāties. Ēdienu blogere Kristīne Kuļešova piedāvā pārsteigt viesus, pasniedzot gaisīgās pankūkas ar sāļajām piedevām.

Sastāvdaļas

  • 100 grami kviešu milti
  • 1/2 tējkarote cepamais pulveris
  • 1 ēdamkarote sasmalcināti lociņi
  • Garšvielas (sāls un ķiploku pulveris)
  • 100 ml piens
  • 1 ola
  • 15 grami izkausēts sviests

Piedevas:

Cepta ola vai ola Benedikta gaumē, ķiploku mērce, zaļumi (spināti, rukola, zirņu dīgsti, bekons šķēlēs).

Pagatavošana

  1. Sajauc visas sausās sastāvdaļas, tām pievieno pārejos produktus.
  2. Kārtīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.
  3. Cep uz lēnas uguns, līdz pankūkas ir zeltaini brūnas.
  4. Izceptās pankūka liek kārtām ar piedevām un nesteidzīgi izbauda brokastis.
SAISTĪTĀS RECEPTES