Ēdieni restorānā “Terase”, Pūre, Tukuma novads.    09/12/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni restorānā “Terase”, Pūre, Tukuma novads. 09/12/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Valda Semjonova foto

Reņģes tempuras mīklā ar kartupeļu čipsiem 0

Reņģes izfilē, atstājot asti. Noskalo zem aukstas ūdens strūklas un nosusina. Uzkaisa sāli un piparus.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Tempuras miltu maisījumu (japāņu virtuvē to izmanto jūras velšu, zivju un dārzeņu panēšanai; tā sastāvā ir kviešu un kukurūzas milti, cepamais pulveris, sāls un cukurs; var nopirkt lielveikalos) sajauc ar gāzēto ūdeni, līdz izveidojas bieza mīkla. Ja nav tempuras miltu, var izmantot kviešu miltus.

Eļļu lej katlā un uzkarsē līdz +180 °C. Reņģu filejas iemērc mīklā, pēc tam lēnām liek karstajā eļļā un cep, kamēr mīkla kļūst zeltaini brūna. Izņem no eļļas un nosusina uz salvetēm.Lai pagatavotu čipsus, kartupeļus nomizo un sagriež 1 mm plānās ripiņās vai izmanto rīvi, kas paredzēta dārzeņu šķēlēšanai. Ripiņas uz mirkli iemērc aukstā ūdenī, bet pirms cepšanas nosusina uz salvetes. Tad liek uzkarsētā eļļā un cep, kamēr kļūst zeltaini brūnas. Izceļ no trauka un uz salvetes nosusina lieko eļļu. Uzbārsta sāli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu pētersīļu un sarkano sīpolu majonēzi, sablendē olas, sinepes, ķiplokus, sāli, piparus un baltvīna etiķi. Turpina blendēt un lēnām pievieno augu eļļu, kamēr viss sabiezē viendabīgā masā. Eļļu nedrīkst pieliet strauji, jo tad masa nesabiezēs!

Sīpolu un pētersīļus smalki sakapā. Pievieno majonēzei un rūpīgi samaisa.

Stāsta un rāda Pūres restorāna “Terase” šefpavārs NAURIS HAUKA.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.