2. Katru dienu vērojams jaunu kaujinieku pieplūdums ISIS 3


“Pavadīju divas dienas ISIS uzņemšanas nometnē netālu no Turcijas robežas. Abās dienās ieradās vairāk nekā 50 kaujinieku no visas pasaules. Patiesībā ne visi no viņiem bija jauni vīrieši, kuriem nav paveicies dzimtenē. Pretēji ierastajam uzskatam, starp viņiem bija daudzi veiksmīgi un entuziasma pilni gados jauni cilvēki no tādām valstīm kā ASV, Apvienotā Karaliste, Zviedrija, Krievija, Francija un Vācija. Viens no viņiem nesen bija nolicis valsts eksāmenu tiesībās un pieņemts dzimtenē par juristu tiesā, tomēr viņš izvēlējās cīnīties “Islāma valsts” rindās”, iespaidus pauž Todenhefers.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Lasīt citas ziņas

3. “Islāma valsts” darbojas tāpat kā ikviena totalitāra valsts Tuvajos Austrumos

“Tas galvenokārt attiecas uz iekšlietām un sociālo aizsardzību. Kaut arī daudzas lietas atšķiras no mūsu izpratnes par to, kā jādarbojas iestādēm, tās pastāv. Sunnīti, kas dzīvo “Islāma valsts” Irākas daļā, izskatās, pieņēmuši jauno situāciju bez pretošanās, un dod tai priekšroku pretēji apspiešanai, kuru viņi ir piedzīvojuši no (Irākas viceprezidenta Nuri) al Maliki režīma.” Todenhefers teic, ka pēc tam, kad visi kristieši, šiīti, jezīdi ir aizbēguši no pilsētas, sunnīti ir vienīgā reliģiskā grupa, kas apdzīvo Mosulu.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. “Islāma valsts” mērķis nav iekarot Tuvos Austrumos, bet gan visu pasauli. ISIS vēlas veikt lielāko “reliģisko tīrīšanu” cilvēces vēsturē

“Izņēmums ir cilvēki, kas pieder tā saucamajām “reliģijām no grāmatas” (Ābrahama cilmes reliģijas – Ģ.V.), kas ISIS izpratnē ir islāms, jūdaisms un kristietība. ISIS vēlas nogalināt neticīgos un atkritējus un paverdzināt viņu sievietes un bērnus. Tas nozīmē, ka visiem šiītiem, jezīdiem, hindustiem, ateistiem un politeistiem būtu jāmirst, simtiem miljonu cilvēku tiktu iznīcināti šīs “etniskās tīrīšanas” laikā.

Žurnālists piebilst, ka ISIS izpratnē būtu jāmirst visiem mērenajiem musulmaņiem, kuri atzīst demokrātiju un liek cilvēku likumus augstāk par Dieva likumiem. Līdz ar Rietumu iekarošanu, ISIS to attiecināšot arī uz tur dzīvojošajiem demokrātiski domājošajiem musulmaņiem.

Neticīgā vienīgā iespēja izglābties no nāves ISIS piedāvājumā ir nožēla un brīvprātīga pāreja “patiesajā islāmā”, kuru pārstāvot tikai ISIS. “Viņam vai viņai tas ir jādara, pirms viņu valsts ir iekarota,” piebilst Todenhefers.

ISIS pacieš ebrejus un kristiešus, tomēr viņiem ik gadu jāmaksā fiksēts vairākus simtus dolāru liels aizsardzības nodoklis. Tikmēr musulmaņiem jāmaksā islāma nodoklis jeb zakats, kurš var būt lielāks turīgiem musulmaņiem un zemāks nabadzīgākiem šīs ticības piekritējiem.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.