Foto – http://juergentodenhoefer.de/

5. “Islāma valsts” darbība ir viens procents ar cunami efektu 3


“Kustība sludina islāma paveidu, kurš tiek noraidīts starp 99 procentos no pasaules 1,6 miljardu lielās musulmaņu kopienas. Esmu kristietis, kurš lasījis Korānu, taču nespēju iedomāties kā musulmanis spētu apsvērt ISIS doktrīnu kā savietojamu ar islāmu,” argumentē žurnālists. Viņš tradicionālo islāmu uzlūko kā līdzjutības reliģiju un norāda, ka no ISIS viņš neesot manījis žēlsirdības izpausmes.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

6. “Islāma valsti” nevar sakaut ar bumbām vai raķetēm
“Piemēram, trīs miljonu cilvēku apdzīvoto Mosulu kontrolē 5000 ISIS kaujinieku. Jebkuram, kurš vēlas viņus iznīcināt ar uzlidojumiem, vispirms būs jāpārvērš visa Mosula drupās un jānogalina tūkstošiem civiliedzīvotāju. Tuvo Austrumu bombardēšana vienmēr bijis un joprojām ir veids, kā veicināt terorismu. ISIS tam ir piemērs. Šī organizācija ir (bijušā ASV prezidenta) Džordza Buša juniora nelikumīgā kara Irākā rezultāts,” papildina žurnālists.

Viņa ieskatā mērenie arābu sunnīti ir vienīgie, kas var apturēt ISIS, bet Rietumi to nespēj. “2007. gadā viņi izskauda “Islāma valsti Irākā (ISI), kas bija ISIS priekštece un krietni vājāka nekā mūsdienu “Islāma valsts”. Tomēr mērenie Irākas sunnīti iestāsies pret ISIS tikai tad, ja viņiem ļaus pilnībā no jauna integrēties Irākas sabiedrībā, no kurienes amerikāņi un Irākas šiīti viņus izstūma pēc ASV 2003. gada iebrukuma Irākā. Neizskatās, ka tuvākajā laikā situācija mainīsies. Tomēr tas ir vienīgais iespējamais risinājums, lai apturētu ISIS,” uzsver Toenhefers un norāda, ka pastāv risinājumi arī Sīrijai, taču Rietumiem esot pilnībā jāmaina savs skatījums.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.