“Džems”, restorāns, bārs, kura īpašnieks ir bārmenis Jānis Žīgurs, bet šefpavārs – Ingus Zandbergs. Ernesta Birznieka Upīša iela 20a. 29/10/2015 foto: Dainis Bušmanis/Latvijas Avīze
“Džems”, restorāns, bārs, kura īpašnieks ir bārmenis Jānis Žīgurs, bet šefpavārs – Ingus Zandbergs. Ernesta Birznieka Upīša iela 20a. 29/10/2015 foto: Dainis Bušmanis/Latvijas Avīze
Daiņa Bušmaņa foto

Salātu, pērļu grūbu un kūpināta šķiņķa salāti ar brūkleņu mērci 0

KĀ GATAVOT.

Cūkas šķiņķa gabalu aplej ar karstu marinādi, ko gatavo, ūdenim pievienojot sāli, cukuru, etiķi, ķiplokus, timiānu, rozmarīnu, melno piparu graudus un lauru lapas. Kad gaļa marinējusies divas dienas, to astoņas stundas kūpina 60 līdz 70 grādos. Pērļu grūbas nomazgā, liek katliņā, kurā ieliets ūdens kopā ar biešu sulu, vāra 30 min., pēc tam nokāš.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Ķirbi ar visu mizu sagriež šķēlēs, cep cepeškrāsnī, līdz gatavs (aptuveni 40 min). Pēc tam ķirbim pannā pievieno medu un citrona sulu, maisot karsē, līdz lielās ogas šķēles karamelizējušās. Uz šķīvja kārto romiešu salātu lapas, spinātus, rukolu, pievieno marinēta gurķa ripiņas, karamelizēto ķirbi, kūpinātās cūkgaļas šķēles. Brūklenes brīdi pavāra kopā ar cukuru un rozmarīnu, izberž caur sietu. Mērci pievieno salātiem. Rotā ar dzērvenēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.