Šokolādes, mandeļu un apelsīnu tortīte. Ļoti vienkārši un gardi! 0

Pagatavošana

1. Cepumus un mandeles sasmalcina sīkos gabaliņos. Saldkrējuma sviestu izkausē un sajauc ar iegūtajām drupatām. Cepumu un riekstu pamatni ieklāj formā ar noņemamām malām, pirms tam tur ieklājot pergamentu. Atlikums noderēs rotājumam. Formu ar pamatni ieliek ledusskapī.

Reklāma
Reklāma
Kremlis cenšas īstenot operāciju “glābt ierindnieku Putinu”: eksperts par to, ka šoreiz diktators meistarībā pārspējis pats sevi 5
Kokteilis
Ļaujies! Maijs piecām zodiaka zīmēm sola liktenīgu tikšanos ar dvēseles radinieku
Vai pēc sešiem tiešām nedrīkst ēst? Speciālisti atspēko 10 izplatītus mītus par uzturu
Lasīt citas ziņas

2. Pienā ielej saldo krējumu. Sarīvē apelsīna miziņu un pievieno pienam. Uzkarsē, nenovedot līdz vārīšanās temperatūrai, un atdzesē. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Nepārtraucot maisīšanu, pieber cieti un tievā strūkliņā pielej ar saldo krējumu sajaukto pienu. Sakuļ. Masu pārlej katliņā un uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, sakarsē līdz viršanas temperatūrai. Krēmu pavāra 5-7 minūtes un noņem no uguns. Šokolādi sagriež gabaliņos un pievieno krēmam, maisa, līdz izkūst. Atdzesē.

3. Krēmu pārlej cepumu pamatnei un pārber ar pāri palikušajām cepumu un mandeļu drupatām. Liek ledusskapī uz 7-8 stundām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.