Foto-Anda Krauze

Tomātu mērce pēc Mārtiņa Sirmā receptes
 0

Sastāvdaļas – 10 kg tomātu, 1,5 kg sīpolu, 300 ml olīveļļas, 1,5 tējkarotes melno graudu piparu, 3 ēdamkarotes sāls.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Baltijas valstis riskē kādu dienu pamosties Krievijas sastāvā: kā Kremlis cīnīsies pret NATO un pakļaus Eiropu
Noslēgusies telefonsaruna starp Krievijas diktatoru un ASV prezidentu. Putins paziņojis, ka…
RAKSTA REDAKTORS
“Vesela rinda skolēnu pat ar izciliem eksāmenu rādītājiem nevienā skolā nav tikuši” – konkurss uz Rīgas skolu 10. klasēm kā “Bada spēles”
Lasīt citas ziņas

Tīrus, nomazgātus tomātus griež ne pārāk biezās daivās. Sīpolus notīra, smalki sagriež vai sasmalcina sakņu smalcinātājā. Ņem palielu katlu, kurā ietilpst 10 kg tomātu, ieber melno piparu graudus un mazliet apgrauzdē. Tad katlā ielej eļļu, uzkarsē un pievieno sīpolus. Tos sautē, ik pa brīdim apmaisot, līdz kļūst zeltaini un caurspīdīgi. Pievieno daivās sagrieztos tomātus un, ik pa laikam maisot, vāra. Nosmeļ šķidrumu un lej atsevišķā traukā. Kad šķidrums nosmelts, paliek pabieza masa (tas notiek aptuveni stundu pēc tam, kad tomāti sākuši vārīties). Pievieno sāli, apmaisa, vēl mazliet pavāra un pilda burkās.

Pirms liešanas burkās masu var arī blenderēt, jo tad tā kļūst viendabīgāka, nejūt tomātu mizas. Pēc blenderēšanas vēlreiz uzvāra un lej burkās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nosmelto šķidrumu neizlej, bet pilda burkās. Tas ļoti labi noder dažādām zupām vai gaļas ēdieniem. Tad virumam ir pavisam cita garša!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.