Foto: Shutterstock

Tradicionālais meksikāņu sautējums “Chili con carne” ar malto gaļu, pupiņām un tomātiem 2

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Rietumu civilizācija atrodas uz sabrukuma robežas: eksperts brīdina par gaidāmo krīzi
Lasīt citas ziņas

Pupiņas ir brīnišķīgs ēdiens – gan veselīgs, gan sātīgs, turklāt ļoti piestāv ziemai! Vai esi kādreiz izmēģinājis tradicionālo meksikāņu sautējumu ar maltu gaļu un pupiņām? Sniegotā diena mīnusos ir ļoti piemērota, lai pagatavotu šo ēdienu!

Maltas gaļas un pupiņu sautējums Chili con carne

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• Malta liellopa gaļas – 500 g
• Konservētu vai vārītu sarkano pupiņu – 400 g
• Konservētu tomātu gabaliņos – 800 g
• Konservētas kukurūzas – 200 g
• Lieli sīpoli – 2 gab.
• Ķiploka daiviņas – 2 gab.
• Buljons – 300 ml
• Eļļa cepšanai
• Ķimenes – 1 tējkarote
• Čili – pēc garšas
• Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Dziļā katlā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno malto gaļu, visu apcep 10 minūtes.

2. Pieliek tomātus, pupiņas, kukurūzu, garšvielas, pielej buljonu.

3. Katlam uzliek vāku un visu sautē uz lēnas uguns aptuveni pusstundu.

4. Ja katls un tā vāks ļauj, sautējumu uz šo laiku var iešaut cepeškrāsnī. Kad ēdiens nāk gatavs, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

5. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, var pildīt uzsildītās tortiljās (maizes paveids no kukurūzas vai kviešu miltiem) vai ēst tāpat ar kukurūzas čipsiem un skābo krējumu.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.