Foto: Aija Geida

Turku zirņu plācenīši ar zaļumiem – austrumniecisks piesitiens 0

Sastāvdaļas
• 250 g izmērcētu un izvārītu turku zirņu
• 3 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātu gārsu lapiņu
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātu spinātu
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
• 3–4 ēdamkarotes kviešu vai turku zirņu miltu
• pustējkarote kumīna
• pustējkarote malta koriandra
• šķipsniņa aso piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
“Latvija nav pelnījusi neatkarību.” Sieviete skarbi izsakās par Latviju un sadusmo tautiešus 29
Kokteilis
Merkurs Skorpionā brīdina: 4 zodiaka zīmju pārstāvjiem tuvākajā nākotnē gaidāms liels pārbaudījums
Kokteilis
Samērāmies, kurš savu Latviju mīl visvairāk!? Cik patriotiska ir katra zodiaka zīme
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Turku zirņus liek blenderī un kuļ kopā ar sakapātām ķiploka daiviņām, zaļumiem, sāli. Masai nav jābūt viendabīgai, tajā var palikt nelieli sastāvdaļu gabaliņi. Liek bļodā un pievieno garšvielas un miltus, samaisa. Ja nav kumīna, to var aizvietot ar ķimenēm. Savukārt, ja ķiploki sažuvuši, tos var aizvietot ar austrumu garšvielu asafētidu. Ar mitrām rokām veido ap puscentimetru plānus plācenīšus un apcep uz pannas eļļā zeltaini brūnus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.