Foto – Aija Geida

Tiešām ātrāk! 0


Jebkuru diedzējumu var ēst, tiklīdz parādās mazs, kaut vai 1 mm liels asniņš, bet parasti sagaida 3–5 mm garus asniņus, savukārt dīgstus griež, kad tie ir apmēram 5 cm gari.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
TV24
Viena no šī kara interesantākajām lietām: kā iespējams noslēpt 40-50 tūkstošus cilvēku pie frontes līnijas?
Lasīt citas ziņas

Pirmajā dienā sēklas diedzējamajā traukā ir piebriedušas un divkārt palielinājušās. Otrajā dienā parādījušies mazi asniņi, un dienas beigās, kad dīgsti ir 3–5 mm, tos jau var lietot. Ceturtajā diennaktī pietiekami gari ir arī pākšaugu dīgsti. Piektajā dienā mazās brokoļu sēkliņas izdzinušas jau 3–5 cm garus asniņus. Eksperimenta laikā telpā bija +20…+22 °C temperatūra.

UZZIŅA

Diedzējamais trauks trijos stāvos maksā 12,70–20,50 eiro (atkarībā no ražotāja un veikala uzcenojuma). Var iegādāties veikalā “Depo”, “Dabas stacija”, “Emindarzam.lv”, “lavandas.lv” un citur.

SVARĪGI

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc katras diedzēšanas reizes paplātes rūpīgi jānomazgā ar mīkstu virtuves sūkli un trauku mazgājamo līdzekli (drīkst mazgāt arī trauku mazgājamā mašīnā), lai siltajā un mitrajā vidē nesavairotos nevēlami mikroorganismi.

Alternatīvi risinājumi

Dažādi ražotāji piedāvā atšķirīgus diedzēšanas traukus.

Neliels 12,8 cm diametra, 18,4 cm augsts diedzējamais trauks Bivita ar pamatnē iestrādātu ventilāciju. Stikla kupols nodrošina labu apgaismojumu. Vienam cilvēkam pilnībā pietiek, bet ģimenes vajadzībām gan būs par mazu. Cena – 27,90 eiro.

Māla trauks diedzēšanai Bavicchi GEO, 19 cm diametrā, 27 cm augsts. Paplātēs ir caurumi, kas pasargā sēklas no pārlaistīšanas, apakšā – savācējtrauks. Pēc nepieciešamības trauku var salikt tā, lai gaisma un gaiss piekļūtu visiem līmeņiem, kā arī pilnībā noslēgt, radot tumšu un mitru diedzēšanas vidi. Sēklas vispirms izmērcē un tad liek traukā. Ja sēklu daudz, reizi dienā tās jāapmaisa, lai asniņi visām augtu vienlaikus. Sīkām sēklām paplātē jāieklāj marlīte, lai tās pa caurumiņiem neizbirtu zemākajos stāvos. Cena – 41 eiro.

Neglazēts māla trauks Muhamors sastāv no diedzēšanas trauka ar caurumiem, lai sēklas varētu skalot, no necaurspīdīga vāka, lai var diedzēt tumsā, un ūdens savācējtrauka. Māls ir porains, labi absorbē ūdeni, nodrošinot sēkliņām vajadzīgo mitrumu un ventilāciju. Arī šajā gadījumā sēklas vispirms vajag izmērcēt un tad likt traukā. Katru dienu jāuzlej ūdens, lai sēklas noskalojas, kā arī jāizlej ūdens no savācējtrauka. Cena – 23 eiro.

Reklāma
Reklāma

Automātiska sēklu diedzēšanas ierīce Freshlife ar apūdeņošanas sistēmu. Tās apakšā ir liels trauks, ko piepilda ar ūdeni, divas paplātes, uz kurām saliek sēkliņas, un laistāmais uzgalis, kas skalo un mitrina sēkliņas. Nav jāpiedomā par to, kad uzliet un noliet ūdeni, jo ierīce (jauda 20 W) visu izdara saimnieces vietā. Izmēri: 29 cm diametrā, 38 cm augstumā. Cena – 123 eiro.

Burka.jpg Interesants diedzēšanas trauka risinājums BioSnacky. Komplektā ir burka, siets un statīvs. Sēklas ievieto burkā un noskalo ar ūdeni. Pieliek vāku – sietu – un novieto uz statīva. Jāskalo divreiz dienā. Siets nodrošina ventilāciju un drenāžu. Šo ideju var aizņemties un sadurstīt ar īlenu jebkuras burkas vāciņu. Cena – 5,30 eiro.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.