Publicitātes foto

Valentīna dienā pārsteidz mīļoto ar paša gatavotiem kārumiem. Divas gardas idejas 13

Gada romantiskākie svētki ir tepat aiz stūra, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā divas gardas idejas, kā palutināt savu mīļoto svētkos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Neticami, bet tava auto marka atklāj par tevi vairāk, nekā spēj iedomāties
14 iecienīti produkti, kuru sastāvā ir vielas, kas var veicināt vēža veidošanos 3
Ukraina pazemo Putinu, pārkāpjot vienu “sarkano līniju” pēc otras
Lasīt citas ziņas

Mafini ar citronu pildījumu un olbaltuma cepurīti (12 gab.)

Sastāvdaļas:
1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” citronu kēksa maisījuma
160 ml ūdens
110 ml eļļas
70 g skābā krējuma
1 ēd. k. rīvētas citrona miziņas

CITI ŠOBRĪD LASA

Pildījumam:
100 g cukura
80 ml citrona sulas
80 g sviesta
4 olu dzeltenumi

Olbaltuma cepurītei:
2 olu baltumi
100 g pūdercukura


Gatavošana:

1) Traukā samaisa eļļu, sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un ūdeni, tad pievieno citrona kēksa maisījumu un sajauc.

2) Mīklu atpūtina 10 min, tad pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).

3) Mafinus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 min, pēcāk atdzesē.

4) Pagatavo pildījumu – katliņā lej citronu sulu, pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Katliņa saturu, nepārtraukti maisot, karsē vidēji zemā temperatūrā 8 – 9 min, līdz masa sabiezējusi, tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Pildījuma masu atstāj atdzist un sabiezēt 2 – 3 h.

5) Mafiniem vidū ar nazīti izgriež 1,5 cm diametra bedrīti, tajā lej pildījumu, un pēcāk virspusē kā vāciņu uzliek augšējo daļu no izgrieztā mafina mīkstuma.

6) Pagatavo olbaltuma cepurīti – ar mikseri apmēram minūti kuļ olu baltumus, pēcāk pakāpeniski pievieno pūdercukuru un puto, līdz izveidojusies gaisīgas, bet stingras putas.

7) Olbaltumu ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad mafinus liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī. Durvis atstājot nedaudz pavērtas, gatavo vēl apmēram 15 – 20 min, līdz olbaltums kļuvis stingrs.

Šokolādes mafini ar zemesriekstu sviesta pildījumu (14 gab.)

Sastāvdaļas:

1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” šokolādes mafinu maisījuma
200 ml auksta ūdens
100 ml eļļas

Reklāma
Reklāma


Pildījumam:

180 g krēmsiera
130 g zemesriekstu sviesta
70 g cukura
1 ola

Gatavošana:

1) Mafinu maisījumu ieber traukā, samaisa ar eļļu un aukstu ūdeni.

2) Pagatavo mafinu pildījumu – samaisa krēmsieru, zemesriekstu sviestu, cukuru un olu.

3) Papīra formiņās vispirms izlīdzina nepilnu ēdamkaroti mafinu mīklas, tad liek tējkaroti pildījuma un pēcāk formiņas piepilda ar mīklu (gandrīz pilnas).

4) Mafinus liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 25 min.

Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.