Foto – Bonappetit.lv

Vārītus rīsus nedrīkst uzglabāt ilgāk par vienu dienu! 10 bieži pieļautas kļūdas gatavojot, kas var izraisīt saindēšanos ar pārtiku 19

Saindēšanās ar pārtiku ir patiešām nepatīkama, tāpēc ir vērts parūpēties, lai maltītes gatavošana ir iespējami pareiza un netiek apdraudēta ēdiena baudītāju veselība. Portāls Yahoo.com ir apkopojis biežākās kļūdas, ko cilvēki mēdz pieļaut, gatavojot mājās ēdienu.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Minētie ieteikumi esot balstīti Lielbritānijas pārtikas standartu aģentūras un ASV ekspertu padomos.

Tāpat svarīgi norādīt, ka pareiza ēdiena gatavošana sākas jau brīdī, kad dodamies uz veikalu pēc produktiem. Ir jābūt vērīgiem, iegādājoties kvalitatīvus un atbilstoši uzglabātus produktus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nevajadzētu pirkt pārtikas produktus, kuru iepakojums ir bojāts vai norādes par derīguma termiņu un citiem parametriem nav salasāmas. Arī iepirkumu novietošanā grozā jāievēro higiēnas principi – jēlai gaļai nevajadzētu atrasties blakus citiem produktiem.
Turpinājumā vairāki ieteikumi, ko vēl ņemt vērā gatavojot, lai rezultātā taptu veselīgs ēdiens, no kura ir minimāla iespējamība saindēties.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.