Foto – Bonappetit.lv

Vārītus rīsus nedrīkst uzglabāt ilgāk par vienu dienu! 10 bieži pieļautas kļūdas gatavojot, kas var izraisīt saindēšanos ar pārtiku 19

Saindēšanās ar pārtiku ir patiešām nepatīkama, tāpēc ir vērts parūpēties, lai maltītes gatavošana ir iespējami pareiza un netiek apdraudēta ēdiena baudītāju veselība. Portāls Yahoo.com ir apkopojis biežākās kļūdas, ko cilvēki mēdz pieļaut, gatavojot mājās ēdienu.

“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Kokteilis
Var beigties slikti! 3 zodiaka zīmes, kurām Ziemassvētkos un Jaunajā gadā labāk piebremzēt ar alkoholu
Kokteilis
Šos ēdienus nevajadzētu likt uz Vecgada svinību galda – Ugunīgais Zirgs būs nikns
Lasīt citas ziņas

Minētie ieteikumi esot balstīti Lielbritānijas pārtikas standartu aģentūras un ASV ekspertu padomos.

Tāpat svarīgi norādīt, ka pareiza ēdiena gatavošana sākas jau brīdī, kad dodamies uz veikalu pēc produktiem. Ir jābūt vērīgiem, iegādājoties kvalitatīvus un atbilstoši uzglabātus produktus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nevajadzētu pirkt pārtikas produktus, kuru iepakojums ir bojāts vai norādes par derīguma termiņu un citiem parametriem nav salasāmas. Arī iepirkumu novietošanā grozā jāievēro higiēnas principi – jēlai gaļai nevajadzētu atrasties blakus citiem produktiem.
Turpinājumā vairāki ieteikumi, ko vēl ņemt vērā gatavojot, lai rezultātā taptu veselīgs ēdiens, no kura ir minimāla iespējamība saindēties.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.