Foto: scanpix

Izglītība 0

1947. gadā Žaklīna iestājās Ņūjorkas Vasera koledžā. 1949. gadā, mācoties priekšpēdējā kursā, viņa aizbrauca uz Franciju, lai Sorbonas universitātē pilnveidotu franču valodas prasmes un labāk apgūtu Eiropas kultūru un literatūru. Atgriezusies ASV, viņa pārgāja uz Džordža Vašingtona universitāti Vašingtonā, kur 1951. gadā saņēma franču literatūras mākslas bakalaura diplomu. Pēc studijām universitātē Žaklīna kopā ar māsu Kerolainu devās ceļojumā uz Eiropu, kur kopā ar viņu arī uzrakstīju savu vienīgo autobiogrāfisko grāmatu “Viena īpaša vasara”. Tajā ir arī viņas pašas zīmējumi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Faktiski tūlīt pēc universitātes absolvēšanas Žaklīna kļuva par dienas laikraksta “The Washington Times Herald” korespondenti. Viņas pamatpienākums bija izdomāt āķīgus un asprātīgus jautājumus uz ielas nejauši izvēlētiem cilvēkiem un fotografēt viņus. Vēlāk šos foto publicēja kopā ar īsiem fragmentiem no spontānajām intervijām. Strādājot laikrakstā, viņa saņēma 56 dolārus un 27 centus nedēļā. Tēvs joprojām viņai piešķīra 50 dolārus mēnesī. Viņa īrēja istabiņu, bija iegādājusies mazu automobili un katrā ziņā bija gudra, brīvdomīga un neatkarīga meitene ar atbilstošu dzīves veidu.

Vēl Žaklīna turpinājusi izglīties Džordžtaunas universitātē Vašingtonā, studējot ASV vēsturi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.