Vistas gaļas cepšanas laiks 0

Grilējot ir ļoti daudz faktoru, kas ietekmē gaļas cepšanas ilgumu, tāpēc noteikt precīzu laiku, cik ilgi kāds vistas gabals uz grila cepsies, ir teju neiespējami. Taču ir vairāki faktori, kas vistas grilēšanas laiku būtiski ietekmē.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

Pirmkārt, cepšanas laiks ir atkarīgs no grila tipa un lieluma. Otrkārt, cepšanas laiku ietekmē “uguns materiāls” – ogles, koksne, gāze u.tml. Treškārt, cepšanas laiku ietekmē gaļas biezums un tips, gaļas kvalitāte un tas, kurā grila daļā gaļu cep.

Ņemot vērā visu minēto, tālāk tabulā norādīti tikai aptuveni grilēšanas laiki. Pirms ēšanas gaļu vienmēr vajadzētu pārbaudīt, lai novērtētu tās gatavības pakāpi (to var izdarīt, iedurot iesmiņu grilētajā vistas gaļas gabaliņā, – šķidrumam, kas no tās iztek, jābūt caurspīdīgam). Cepšanas laiki tabulā norāda kopējo šī gaļas gabala cepšanas laiku uz grila, bet jāņem vērā, ka gaļa ir jācep no divām pusēm. Vairumam gaļas gabalu pietiek, ja tos uz grila apgriež tikai vienu reizi. Mazākiem gabaliņiem, piemēram, šašlika iesmiem un grildesiņām, jēlās gaļas desiņām ir ieteicama biežāka grozīšana, kas nodrošina vienmērīgāku cepšanos. Savukārt, cepot ēdienu folijā, jārēķinās ar ilgāku cepšanas laiku.

CITI ŠOBRĪD LASA
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.