Foto: Marcin Jucha/Shutterstock

Zirņu mērce ar timiānu 0

Ne tauku, ne miltu, bet pasakaina smarža un garša. Salātu aizdaram var izmantot dažādas aukstas mērces, kas ēdiena garšu nevis nomāks, bet izcels.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 200 ml saldētu zaļo zirnīšu
• 400 ml vistas buljona
• 4 ēdamkarotes saldā krējuma
• 1 ēdamkarote sasmalcināta timiāna
• pipari
• sāls

Vistas buljonā izvāra zirņus. Pievieno garšaugus, krējumu, piparus, sāli un sablendē. Ja vēlas, var pielikt vēl kādu garšaugu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zirņu mērce paspilgtinās jēra gaļas ēdienus un ceptus kartupeļus, kam bagātīgi pievienoti ķiploki.

PADOMI
• Svaigiem augiem garša un smarža parasti ir smalkāka nekā žāvētiem, tādēļ svaigus zaļumus var pievienot vairāk nekā kaltētus.

• Ēdamkarotei svaigu garšaugu atbilst aptuveni tējkarote žāvētu.

• Garšaugus, ko pievieno salātiem, sīki sasmalcina. Tos iemaisa mērcē reizē ar sāli un cukuru.

• Sasmalcinātos dārzeņus nekavējoties pārlej ar krējumu vai auksto mērci. Taukvielas un skābe daļēji pasargā salātus no vitamīnu zuduma, tie lēnāk sairst.

• Sāli un cukuru pievieno visiem salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.