Top paciņas Kandavas novada fondā.

1150 vientuļie seniori saņēmuši svētku paciņas 1

Ar Latvijas novadu fondu palīdzību, valsts svētku nedēļā pie vairāk nekā 1150 senioriem 18 pašvaldībās aizceļoja svētku pakas ar apsveikumu un precēm, kuras ikdienā sirmgalvjiem parasti grūti iegādāties, LA.lv pavēstīja sabiedrisko attiecību speciāliste Diana Germane.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Jau trešo gadu Borisa un Ināras Teterevu fonds vairākas reizes gadā labdarības programmas “Maizes rieciens” ietvaros veic paciņu sagatavošanu.

Svētkos vientuļos sirmgalvjus sveic septiņi Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītie fondi – Talsos, Alūksnē un Apē, Lielvārdē, Kandavā, Valmierā, Viduslatgalē, Limbažos. Pavisam kopā 2015./2016. sezonā svētku pakas nonāks pie 3000 sirmgalvjiem 23 Latvijas novados.

CITI ŠOBRĪD LASA

Germane pastāstīja, ka divreiz sezonā fondi sirmgalvjiem rīko arī īpašus pasākumus, kuros savus iestudējumus rāda Ausekļa Limbažu teātris. Piemēram, Kandavas novada iespēju fonds, līdz ar svētku paku dalīšanu, vietējos seniorus novembrī iepriecināja ar Kandavas kultūras namā notikušo Limbažu teātra izrādi “Dūdotāji”.

Savukārt svētku paciņu izdale Talsu novada fondā sākās ar Labestības brokastīm 7. novembrī. Tajās fonda aicinājumā piedalījās talsenieki, kas pārkāpuši 80 gadu slieksnim, un savus tuviniekus jau zaudējuši vai ikdienā dzīvo tālu no viņiem. Bet tiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēja piedalīties pasākumā, paciņas mājās nogādāja fonda brīvprātīgie.

Alūksnes un Apes novada fonds savus seniorus iepriecinās arī 23. decembrī, ar Alūksnes skolotāju kora “Atzele” koncertu jaunajā Alūksnes Kultūras centrā.

Līdzīgi svētku paku nogādāšanu novembrī organizēja arī Valmieras novada fonds un Limbažu fonds. Savukārt Viduslatgales pārnovadu fonds un Lielvārdes attīstības fonds svētku paciņas dalīs pirms Ziemassvētkiem un pēc Jaunā gada, piebilda Germane.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.