Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
28. maijs, 2014
Drukāt

Āboli “rīta svārkos” ar pūdercukuru (1)

Foto: shutterstock.comFoto: shutterstock.com

Nepieciešami: 10 vidēja lieluma skābu ābolu, 300 g miltu, 200 g sviesta, 100 g smalkā cukura, 50 g graudu cukura vai rozīnes, sāls.

Gatavošana: sviestu puto ar cukuru, pievieno miltus, pieliek mazdrusciņ sāls, pievieno sakultu olu, mīklu labi samīca un noliek vēsā vietā. Tad nomizo ābolus, izņem tiem serdes un ieliek vidū cukura gabaliņus vai rozīnes. Pēc tam atdzisušu mīklu izrullē, ar apakštasi no tās izspiež apaļas ripas, ietin tajās ābolus, sarindo uz izsmērētas plāts un cep vidējā karstumā 15-20 minūtes. Izceptus pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz siltus vai aukstus.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Pēc bildes spriežot- kārtainā mīklā ir ietīti sagriezti āboli+rozīnes+cukurs, sataisīts veltnis, izcepts un sagriests palielos gabalos. Vinkārši un garšīgi.

Draugiem Facebook Twitter Google+