Mobilā versija
+2.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
8. jūnijs, 2015
Drukāt

Baklažāna puķe – ātri izcepams, gards ēdiens uzkodām vai piknikam

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas

(4 personām)

• 2 baklažāni

• 4 tomāti

• 2 ķiploka daiviņas

• 100 g labi kūstoša siera

• 2 ēdamkarotes citrona sulas

• ½–1 tējkarote sāls

• ½–1 tējkarote maltu melno piparu

• Eļļa apsmidzināšanai

• Zaļumi pārkaisīšanai

Sagriezts baklažāns ir mīksts un labi rullējams, tāpēc no tā var veidot ar biezpienu pildītas ruletes, ar sāli un garšvielām ieziestas laiviņas cept gan uz grila, gan cepeškrāsnī. Ātri iespējams izcept baklažānu puķi.

Nomazgātu baklažānu gareniski sagriež astoņās šķēlēs. To dara uzmanīgi, pie kātiņa atstājot neiegrieztus 2–3 centimetrus. Katru šķēlīti apsmidzina ar eļļu (lielveikalos var iegādāties speciālus pārtikas eļļu aerosolus, kas atvieglo darbu), citrona sulu un pēc tam apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.

Starp baklažāna šķēlītēm liek ripiņās sagrieztus tomātus, sieru un smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Cep cepeškrāsnī +180 °C aptuveni 30 minūtes. Kad gatavs, pārkaisa ar zaļumiem. Dekoratīvs ēdiens uzkodu platei, piknikam vai siltais ēdiens sātīgām pusdienām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+