Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
16. februāris, 2015
Drukāt

Garneļu žuljēns

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

(4 porcijām) 200 g tīrītas garneles, 250 ml saldā krējuma (35 %), 100 g Krievijas siera, 1,5 ēdamkarote kviešu miltu, 1 ēdamkarote sviesta, ½ – 1 tējkarote sāls, ½ tējkarotes maltu melno piparu.

Kā gatavot?

Uz mazas pannas nedaudz apgrauzdē kviešu miltus. Kad tie viegli dzelteni, pievieno sviestu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pēc tam pievieno saldo krējumu un uz lēnas uguns karsē, nemitīgi maisot, līdz masa nedaudz sabiezē. Tad noslēdz uguni un sakuļ ar putojamo slotiņu. Garneles saliek žuljēna trauciņos, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sieru un cep +180 grādos, kamēr garoziņa kļūst zeltaini brūna (8 – 10 minūtes). Izsmalcināts žuljēns īstiem gardēžiem!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+